09-05-2021

Σαράντα γυναίκες κατηγορούν τον Τζέιμς Τόμπακ για σεξουαλική παρενόχληση

Δεκάδες καταγγελίες βαραίνουν και τον αμερικανό σκηνοθέτη, Τζέιμς Τόμπακ, που κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, μετά τις αποκαλύψεις και το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν που συγκλονίζει το Χόλιγουντ.

Δείτε επίσης: Νέα έρευνα σε βάρος του Γουάινστιν ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία μετά από νέες καταγγελίες

Το σκάνδαλο ώθησε πολλές ηθοποιούς να καταγγείλουν ανοιχτά πρακτικές τις οποίες πολλοί γνώριζαν αλλά αποσιωπούσαν στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Όσον αφορά τη νέα έρευνα, 38 ηθοποιοί και επίδοξες ηθοποιοί, 31 εκ των οποίων μίλησαν επώνυμα, κατήγγειλα στην εφημερίδα Los Angeles Times, πως ο Τζέιμς Τόμπακ, 72 ετών, συνήθιζε να “περιφέρεται στους δρόμους του Μανχάταν αναζητώντας ελκυστικές νέες γυναίκες”.

Τους υποσχόταν ότι θα κάνουν καριέρα χάρη στις διασυνδέσεις του, με σκοπό να τις πείσει να συναντηθούν μαζί του.

Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες που δέχονταν να του μιλήσουν υποχρεώνονταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη σεξουαλική ζωή τους και κατόπιν να τον παρακολουθήσουν να αυτοϊκανοποιείται μπροστά τους.

“Αισθάνθηκα σαν να ήμουν ιερόδουλη, ήταν μια απογοήτευση για μένα, για τους γονείς μου, για τους φίλους μου. Και δεν άξιζε να μιλήσω για αυτό σε κανέναν“, εξήγησε η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντρίνε Λαβάλι, περιγράφοντας μια συνάντησή της με τον Τόμπακ το 2008.

Ο σκηνοθέτης ζητούσε συχνά από τις ηθοποιούς να γδυθούν μπροστά του για να διαπιστώσει, όπως υποστήριζε, αν έχουν “άνεση” μπροστά στις κάμερες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ