19-02-2021

Τούρκος επιχειρηματίας και ακτιβιστής συνελήφθη στην Τουρκία – Αντιδράσεις από το Ευρωκοινοβούλιο

Πληθώρα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Τουρκία η σύλληψη του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολής

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού δικτύου Τ24, το οποίο επικαλέστηκε τον δικηγόρο του Καβαλά, ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την έκδοση απόφασης για την κράτησή του επί επτά ημέρες. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης από την πλευρά της δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Ο Καβαλά είναι πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Anadolu Kultur και η αστυνομία κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία της οργάνωσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο ιστότοπος διευκρίνισε ότι ο Καβαλά συνελήφθη μόλις έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από ένα συνέδριο στο οποίο είχε συμμετάσχει στην πόλη Γκαζιαντέπ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η ειδική εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Κάτι Πίρι εξέφρασε την ανησυχία της για τη σύλληψη αυτή. «Πολύ ανησυχητικά νέα η σύλληψη του Οσμάν Καβαλά στην Κωνσταντινούπολη. Θα προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνει έκτακτη έκκληση για την απελευθέρωσή του», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ