18-02-2021

Ραχόι προς Πουτσδεμόν: Φέρσου λογικά και πάρε πίσω την κήρυξη ανεξαρτησίας

Έκκληση στον καταλανό ηγέτη να «φερθεί λογικά» έκανε ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, τη στιγμή που πλησιάζει η εκπνοή του νέου τελεσίγραφου από την ισπανική κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Δεν υποχωρεί η Καταλονία στη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας, παρά το νέο τελεσίγραφο

Ο Κάρλες Πουτσδεμόν έχει περιθώριο μέχρι το πρωί της Πέμπτης για να πάρει πίσω την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Αν δεν το πράξει, η ισπανική κυβέρνηση έχει απειλήσει να αναστείλει πλήρως την αυτονομία της επαρχίας, κάτι που κινδυνεύει να προκαλέσει μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Ζητώ από τον Πουτσδεμόν να φερθεί λογικά και μετρημένα, να βάλει πρώτα το συμφέρον όλων των πολιτών“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ραχόι.

Ακόμη, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι η Μαδρίτη θα προσπαθήσει να αναστείλει ένα μέρος ή εντελώς την αυτονομία της Καταλονίας, αν οι αυτονομιστές ηγέτες δεν κάνουν πίσω στο θέμα.

Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Καταλονίας, «ο Κάρλες Πουτζντεμόν θα προκαλέσει την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος», το οποίο επιτρέπει την αναστολή της αυτονομίας, δήλωσε η Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία μιλώντας στο ισπανικό κοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ