06-05-2021

Τζεντιλόνι: Ενισχύσαμε τη σχέση Ιταλίας – Ελλάδας με τη διάσκεψη της Κέρκυρας

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στον κεντρικό στόχο της επανεκκίνησης της ανάπτυξης, στη στενή σχέση Ιταλίας – Ελλάδας και στην ενίσχυση της μεσογειακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, αρχής γενομένης από εκείνη των μεταναστευτικών ροών.

«Με τη διάσκεψη κορυφής της Κέρκυρας ενισχύσαμε ακόμα περισσότερο την συνεργασία μας και τη στενή σχέση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Η ώθηση των μεσογειακών χωρών είναι ουσιαστική ώστε η Ευρώπη να μην είναι μόνο γραφειοκρατία, αλλά πρώτα απ’ όλα ένα ιδεώδες, μια ανοιχτή και σταθερή δύναμη, ικανή να αντιμετωπίσει ενωμένη και με συνέπεια τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, ξεκινώντας από εκείνη των μεταναστευτικών ροών» δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο ιταλός πρωθυπουργός.

«Στο ευρωπαϊκό πλαίσιο οφείλουμε να επικεντρωθούμε, πριν απ’ όλα, στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης, θέτοντάς τη στο επίκεντρο της κοινής μας προσπάθειας. Σε αυτό η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει τις προϋποθέσεις ώστε το 2018 να μπορεί να γίνει το έτος της οικονομικής ανάκαμψης. Ακόμα και η Κομισιόν της ΕΕ φαίνεται πλέον να προχωρά προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει μια ευρύτερη συνειδητοποίηση των ηγετών. Τώρα όμως χρειάζονται τα αποτελέσματα», κατέληξε ο Τζεντιλόνι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ