18-01-2021

Δραχμή ήθελε ο Σόιμπλε μέχρι και το τέλος του 2016

  • «Δόξα τω Θεώ», είπε ο Ζ. Γκάμπριελ απευθυνόμενος προς την Άγκελα Μέρκελ, «τον εμποδίσατε εσείς και άλλοι να συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική»
  • «Εμείς είμαστε οι οικονομικά κερδισμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε μεταξύ άλλων ο ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός

Η Ελλάδα ήταν το επίκεντρο της σημερινής, τελευταίας, συνεδρίασης του γερμανικού κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατηγόρησε ευθέως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ως τα τέλη του 2016 επεδίωκε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Στην παρέμβασή του ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα για μια ριζική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας. Ως παράδειγμα για αυτήν την αναγκαιότητα ο κ. Γκάμπριελ πρόβαλε την περίπτωση της Ελλάδας και τη γραμμή που ακολούθησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Ακόμη και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου», ο Β. Σόιμπλε υποστήριζε σε συνάντησή τους, «πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ».

«Δόξα τω Θεώ», είπε ο Ζ. Γκάμπριελ απευθυνόμενος προς την Άγκελα Μέρκελ, «τον εμποδίσατε εσείς και άλλοι να συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική». Σε διαφορετική περίπτωση θα «τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα». Όπως, τέλος, επισήμανε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η Γερμανία δεν είναι αυτή που πληρώνει για την ΕΕ αλλά αυτή που κερδίζει: «Εμείς είμαστε οι οικονομικά κερδισμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η αλήθεια».

Πηγή: Deutche Welle

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ