23-10-2020

Ταυτοποιήθηκε η σορός και του τελευταίου τζιχαντιστή της Βαρκελώνης

Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ταυτοποίησε τη σορό του τελευταίου μέλους του τιζιχαντιστικού πυρήνα που φέρεται να πραγματοποίησε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, του Γιούσεφ Αάλα, ο οποίος σκοτώθηκε από τυχαία έκρηξη του οπλοστασίου του.

«Η σορός του Γιούσεφ Αάλα είναι η δεύτερη σορός από την έκρηξη στο Αλκανάρ που ταυτοποιείται», ανακοίνωσε η Mossos d’Esquadra, μία εβδομάδα μετά την τυχαία αυτή έκρηξη σε ένα σπίτι 200 χλμ. νότια της Βαρκελώνης όπου οι ύποπτοι ετοίμαζαν εκρηκτικά.

«Είναι το τελευταίο μέλος του πυρήνα», που δεν είχε ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα, πρόσθεσε.

Ο Γιούσεφ Αάλα ήταν αδελφός άλλων δύο φερόμενων ως μελών του πυρήνα: του Σαΐντ, 18 ετών, που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης, και του Μοχάμεντ, 27 ετών, που οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστή ο οποίος αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εργαστηρίου είχε οδηγήσει, την επομένη, τους επιζήσαντες να δράσουν με πιο στοιχειώδη μέσα και να ρίξουν ένα φορτηγάκι και ένα αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς.

Από τη διπλή επίθεση σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 120 άλλοι.

Η πρώτη σορός που αναγνωρίστηκε από την έκρηξη στο Αλκανάρ ήταν εκείνη του Αμπντελμπάκι Ες Σάτι, ενός ιμάμη που διέμενε στη Ριπόλ απ΄όπου προέρχονταν τα περισσότερα μέλη του δικτύου και ο οποίος φέρεται να έπαιξε ρόλο-κλειδί στη ριζοσπαστικοποίησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Αβάσιμοι ισχυρισμοί τα περί προκλήσεων» - Η Άγκυρα αντιδρά στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου