26-10-2020

Ακόμα ένα παιδί ανάμεσα στους νεκρούς της Βαρκελώνης

Ο επτάχρονος Τζούλιαν Κάντμαν, τον οποίο αναζητούσε ο παππούς του, βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Ο μικρός Τζουλιάν αγνοούνταν από το απόγευμα της Πέμπτης καθώς βρισκόταν με τη μητέρα του στην πλατεία Λας Ράμπλας, όπου το λευκό βαν έπεσε πάνω στο πλήθος και σκόρπισε τον θάνατο.

Η μητέρα του αδικοχαμένου μικρού νοσηλεύεται τραυματισμένη, σε κρίσιμη κατάσταση.

«Καθώς απολάμβανε τα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη με τη μητέρα του, πήραν με θλιβερό τρόπο τον Τζούλιαν μακριά μας» τονίζει η οικογένειά του σε μια ανακοίνωση που διένειμε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του παιδιού.

«Είχε τόση ενέργεια, ήταν αστείος, με χιούμορ, έφερνε πάντα το χαμόγελο στα πρόσωπά μας» επισημαίνεται.

«Υπήρξαμε τόσο ευλογημένοι που τον είχαμε στις ζωές μας και θα θυμόμαστε το χαμόγελό του κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του στις καρδιές μας».

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών επιβεβαίωσαν επίσης σήμερα με ανάρτησή τους στο Twitter ότι ταυτοποίησαν, μεταξύ των 14 νεκρών των δύο επιθέσεων στην Καταλονία, άλλα δύο θύματα, ιταλικής και βελγικής υπηκοότητας, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Έπειτα από αυτές τις ταυτοποιήσεις, ο αριθμός των θυμάτων που αναγνωρίστηκαν επισήμως από τις αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τις οικογένειές τους, ανέρχεται σε 12: τέσσερα είναι ισπανικής υπηκοότητας, δύο πορτογαλικής, δύο ιταλικής, ένα αμερικανικής, ένα ισπανοαργεντίνικης, ένα βελγικής και ένα βρετανοαυστραλικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κάμερα κατέγραψε τη δολοφονία πρώην αθλητή του ΜΜΑ - Σκληρές εικόνες (video)

Μεταξύ των Ισπανών που σκοτώθηκαν βρίσκεται κι ένα αγοράκι 3 ετών.

Εκ των 126 τραυματιών και από τις δύο επιθέσεις, οι 51 παραμένουν υπό νοσηλεία σήμερα, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό της τοπικής κυβέρνησης. Δέκα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 13 σε σοβαρή.