23-10-2020

Εντείνεται η φημολογία ότι ο Τραμπ είχε μυστική συνάντηση με Πούτιν – Τι απαντά

  • Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι Τραμπ και Πούτιν είχαν είχαν μια δεύτερη συνάντηση κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G20
  • Η απάντηση από τον Λευκό Οίκο
  • Τα tweets του Τραμπ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν μια δεύτερη, μη δημοσιοποιημένη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G20) στη Γερμανία τον Ιούλιο, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χθες.

Στην πρώτη τους συνάντηση στις 7 Ιουλίου, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για δύο ώρες.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον Τραμπ, ο Πούτιν αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι κατεύθυνε τις προσπάθειες άσκησης επιρροής στις αμερικανικές εκλογές πέρυσι.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν ανακοίνωσε πόσο διάρκεσε η δεύτερη συνάντηση, ή ποιο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης.

Η απάντηση από τον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν “απλώς μια σύντομη συνομιλία“, και όχι “δεύτερη συνάντηση”, στο τέλος ενός δείπνου με ηγέτες χωρών μελών της Ομάδας των 20 (G20) στη Γερμανία στις αρχές του μήνα, δήλωσε αξιωματούχου του Λευκού Οίκου χθες.

Οι δύο ηγέτες χρησιμοποίησαν τον Ρώσο διερμηνέα του Πούτιν για τη συνομιλία τους γιατί ο αμερικανός διερμηνέας δεν μιλά ρωσικά, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Αβάσιμοι ισχυρισμοί τα περί προκλήσεων» - Η Άγκυρα αντιδρά στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Τα tweets του Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος με tweets του έσπευσε να κατηγορήσει τα ΜΜΕ ότι διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε μία δεύτερη, μυστική συνάντηση, με τον ρώσο ομόλογό του.