26-01-2021

Νέα «ανταρσία» στους Ρεπουμπλικανούς – «Όχι» στην απόσυρση του Obamacare από 3 γερουσιάστριες

Άλλη μια γερουσιάστρια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το νομοσχέδιο που θα καταργεί το Obamacare εάν ταυτόχρονα δεν κατατεθεί και κάποιο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης.

Λάιζα Μουρκόφσκι

Με την απόφασή της αυτή η Λάιζα Μουρκόφσκι, που εκλέγεται στην Αλάσκα, ουσιαστικά μπλοκάρει την προσπάθεια του κόμματός της να προωθήσει το νομοσχέδιο ανάκλησης του Obamacare.

“Για να ανακαλέσεις κάτι θα πρέπει να το αντικαταστήσεις. Ήδη έχει δημιουργηθεί αρκετό χάος και κάτι τέτοιο απλώς θα επέτεινε το χάος”, είπε στους δημοσιογράφους η Μουρκόφσκι, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει κάθε προσπάθεια κατάργησης του υπάρχοντος συστήματος.

Σέλι Μουρ Καπίτο

Πριν από τη Μουρκόφσκι, άλλες δύο γερουσιάστριες των Ρεπουμπλικανών, η Σέλι Μουρ Καπίτο από τη Δυτική Βιρτζίνια και η Σούζαν Κόλινς από το Μέιν, ανακοίνωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της ανάκλησης.

Σούζαν Κόλινς

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα διαθέτει οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία, με 52 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών. Δεδομένου ότι το μέτωπο των Δημοκρατικών εμφανίζεται αρραγές στο θέμα αυτό, οι Ρεπουμπλικανοί μπορούσαν να χάσουν μέχρι δύο ψήφους, αλλά όχι και τρίτη, για να περάσουν την ανάκληση του Obamacare.

Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα» την απόφαση του Μιτς Μακόνελ, του επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που απλά θα καταργεί το Obamacare.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ