18-01-2021

Και ο αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus InternationaL, στη συνάντηση του Τραμπ Jr με τη Ρωσίδα δικηγόρο

Το όγδοο πρόσωπο που παρέστη, τον Ιούνιο του 2016, σε μια συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίδας δικηγόρου Ναταλία Βεσελίντσκαγια ήταν ο αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus International Ίκε Καβελάτζε, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον συνήγορό του.

Ο δικηγόρος Σκοτ Μπάλμπερ επιβεβαίωσε την ταυτότητα του πελάτη του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Λίγο νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN σε ρεπορτάζ του ανέφερε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ταυτοποίησε τον Καβελάτζε, ο οποίος συνεργάζεται στην έρευνα.

Ο Μιούλερ έχει αναλάβει να ερευνήσει την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος έχει παραδεχτεί ότι πέρσι τον Ιούνιο συναντήθηκε στο Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με μια Ρωσίδα δικηγόρο η οποία φέρεται ότι διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του πατέρα του στις εκλογές. Για να κλειστεί το ραντεβού μεσολάβησε ο Ρωσο-αζέρος τραγουδιστής και επιχειρηματίας Εμίν Αγκαλάροφ, εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Crocus που έχει ιδρύσει ο πατέρας του.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο LinkedIn ο Ίκε Καβελάτζε προσελήφθη στον όμιλο Crocus ως αναλυτής το 2004 και προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου πέντε χρόνια αργότερα.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ