27-01-2021

Πρόσκληση Πάιατ σε αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

  • Ελπιδοφόρο σημείο καμπής η συμφωνία της Ελλάδας, τονίζει ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα
  • Πρόσκληση για επενδύσεις 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος μιλώντας σε ειδικά επιχειρηματικά φόρουμ κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Δέσμευση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να πράξουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη διατήρηση της ανάκαμψης στην Ελλάδα».

“Να βοηθηθεί η Ελλάδα να βγει από τα επτά χρόνια δυσκολίας της, σαν ένα ισχυρό μέλος της Ευρωζώνης, ένας ζωτικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια στρατηγικά περίπλοκη σημαντική περιοχή. Και μια χώρα που θα είναι σε θέση να συνεχίσει το ρόλο της ως φάρος δημοκρατίας και σταθερότητας”, είπε ο αμερικανός πρέσβης σε δείπνο με επιχειρηματίες.

«Είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει μεγάλη προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και στην αναγνώριση των τεράστιων θυσιών που έκαναν οι Έλληνες αυτά τα επτά χρόνια.

Υπάρχει επίσης αναγνώριση της σημασίας της συμφωνίας της περασμένης εβδομάδας με την Ευρώπη, ως ελπιδοφόρο σημείο καμπής στη διαδικασία ανάκαμψης και προσβλέπουμε στη συνέχιση της ήδη εξαιρετικά παραγωγικής συνεργασίας αμερικανικών εταιριών και επενδυτών με το Χ.Α. και το Εμπορικό Επιμελητήριο» , σημείωσε ο Πάιατ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ