21-04-2021

Λιποθύμισε σε τζαμί ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια πρωινής προσευχής (εικόνες – video)

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε μέσα σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το πρωί της Κυριακής.

Ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος και στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί από προβλήματα υγείας, ένιωσε αδιαθεσία στη διάρκεια της πρωινής προσευχής, στο τζαμί Μιμάρ Σινάν, στην Κωνσταντινούπολη, χάνοντας για λίγα λεπτά τις αισθήσεις του.

Μετά από λίγο όμως, και κατόπιν ιατρικής περίθαλψης, ο Ερντογάν ανέκτησε τις αισθήσεις και τις δυνάμεις του και βγαίνοντας από τον λατρευτικό χώρο περπατώντας, είπε: Η σημερινή αδιαθεσία οφείλεται στο πέσιμο του σακχάρου μου (σ.σ. ο προηγούμενος μήνας ήταν μήνας Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους), ενώ διήρκεσε μικρό χρονικό διάστημα. Τώρα είμαι μια χαρά».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η πίεση του Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ χαμηλή λόγω χαμηλού ζαχάρου (ενδεχομένως λόγω της νηστείας), αλλά μετά την ιατρική βοήθεια του του παρασχέθηκε, αισθάνθηκε αρκετά καλύτερα και θα συνεχίσει το πρόγραμμά του κανονικά.

Ο τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε πως το απόγευμα θα παραστεί σε τελετή που οργανώνει το κυβερνών κόμμα του για το τέλος του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα ο τούρκος Πρόεδρος είχε ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, λόγω άλλης αδιαθεσίας που ένιωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ