15-02-2021

“Πρέπει να βρεθεί λύση στο Eurogroup – Καμία περίπτωση επιστροφής σε Grexit”

  • Νέα εύσημα Μοσκοβισί σε Ελλάδα
  •  Έκανε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής σε Grexit» ξεκαθαρίζει μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1 ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν μετά το Brexit υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το θέμα του Grexit.

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για τον απλούστατο λόγο ότι, από τον Ιούλιο του 2015, οι Έλληνες έκαναν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες προσπάθειες. Αντί για κίνδυνο, εγώ προτιμώ να σκέφτομαι τύχη ή ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί και υπογράμμισε:

«Λέω ότι θα πρέπει το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να έχει επιτυχία, πράγμα που θα σημάνει δύο πράγματα: Πρώτον ότι αναγνωρίζουμε στην Ελλάδα ότι έκανε τις μεταρρυθμίσεις και της δίνουμε τις πιστώσεις μέσω του προγράμματος βοήθειας και δεύτερον ότι θα πρέπει επιτέλους να βρούμε μια λύση για το χρέος. Και αυτό, διότι θα πρέπει να βρει η Ελλάδα τις προοπτικές ανάπτυξης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποκομίσει επιτέλους το μέρισμα που του αναλογεί για τις προσπάθειές του. Είναι ένα θέμα οικονομικό, πολιτικό και ηθικό».

«Πρέπει να βρούμε λύση στην επόμενη συνεδρίαση το Eurogroup. Κανείς δεν θα καταλάβαινε γιατί δημιουργήσαμε από το τίποτα ένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να προτείνουμε στην Ελλάδα -μετά από όλες αυτές τις μεγάλες προσπάθειες τις οποίες έχει καταβάλει- ακριβώς την ίδια πρόταση με εκείνη της περασμένης συνεδρίασης και να της πούμε ή τη δέχεσαι ή πεθαίνεις», δήλωσε επίσης ο ευρωπαίος επίτροπος σε άλλη συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό “WiWO”

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ