20-01-2021

Αισιόδοξος ότι έως το επόμενο Eurogroup θα έχει κλείσει η αξιολόγηση, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Ο υπουργός οικονομίας της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ χαιρέτισε τις δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει έναντι της Ευρωζώνης. Χαρακτήρισε επίσης εποικοδομητικές τις συζητήσεις που έγιναν στο Eurogroup για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι το γεγονός πως δεν υπήρξε σήμερα συνολική συμφωνία είναι λογικό αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικά περίπλοκο θέμα.

Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι μέσα στις ερχόμενες τρεις εβδομάδες θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, λέγοντας πως αυτό είναι απαραίτητο για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη.

Ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός δήλωσε βέβαιος ότι θα γίνει έγκαιρα, ενώ ως προς τη ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει μία συμβιβαστική συμφωνία ικανοποιητική για όλες πλευρές.

Ερωτηθείς για τη στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας, ο Γάλλος υπουργός τη χαρακτήρισε εποικοδομητική, λέγοντας εκ παραλλήλου ότι οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της ΕΕ καταλήγουν σε συμβιβαστικές συμφωνίες. Ανέφερε πάντως ότι όλοι εντός της Ευρωζώνης αντιλαμβάνονται την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία που έχει το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ