09-05-2021

Ο Ακιντζί κατηγορεί τον Χριστοδουλίδη για «αναληθείς ισχυρισμούς»

Ο εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί , Μπαρίς Μπουρτζιού, κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, για αναληθείς ισχυρισμούς και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού κατηγόρησε τον κ. Χριστοδουλίδη και για παραβίαση της δέσμευσης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ότι δεν θα προέβαιναν σε δηλώσεις μετά το χθεσινοβραδινό δείπνο.

Σε γραπτή δήλωση, ο Μπαρίς Μπουρτζιού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, μοιράστηκαν εκτιμήσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις, καθώς και τις προτάσεις τους, και συμφώνησαν ότι μόνο ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε θα προέβαινε σε δήλωση για τα διαμειφθέντα.

Ανέφερε επίσης, ότι στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα προάγει την ασφάλεια, την ισότητα και την ελευθερία των δύο κοινοτήτων.

Ο Μουσταφά Ακκιντζί αναχώρησε το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο Γκουτέρες.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ