23-02-2021

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει έκκληση για πρόσβαση στην Ανατολική Γούτα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), απευθύνει έκκληση να του παραχωρηθεί πρόσβαση ώστε να μπορέσει να διανείμει βοήθεια, στην Ανατολική Γούτα της Συρίας, κοντά στη Δαμασκό, όπου 300.000 άνθρωποι υφίστανται πολιορκία και κανένα από τα τρία υπάρχοντα νοσοκομεία δεν λειτουργεί. Ο ΠΟΥ τονίζει πως η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται όλο και περισσότερο στην περιοχή.

«Ο χρόνος εξαντλείται για τους ανθρώπους στην Ανατολική Γούτα. Την ώρα που οι υπηρεσίες για την υγεία χρειάζεται να αυξηθούν, οι διαθέσιμοι πόροι λιγοστεύουν μέρα τη μέρα. Ο βασικός μας στόχος τώρα είναι να προσφέρουμε πρόσβαση σε φροντίδα που μπορεί να σώσει τη ζωή χιλιάδων ευάλωτων ανδρών, γυναικών και παιδιών άμεσα», σημείωσε η Ελίζαμπεθ Χοφ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Συρία, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν τραυματιστεί στην ανατολική Γούτα –προπύργιο της ένοπλης αντιπολίτευσης– είναι τόσο υψηλός που προκαλεί «συναγερμό», τόνισε ο ΠΟΥ. Το 30% όλων των ασθενών που έχουν υποστεί τραυματισμούς εξαιτίας του πολέμου εκεί είναι παιδιά κάτω των 15 ετών, κατά τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ