07-05-2021

Τζόνσον: Μια επίθεση στο Λονδίνο είναι επίθεση σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να «αναστρέφει την τάση» απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους και είναι αποφασισμένος «να νικήσει τη βδελυρή ιδεολογία του».

«Είμαστε στη διαδικασία να εκμηδενίσουμε τις γελοίες φιλοδοξίες του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου», είπε ο Τζόνσον μιλώντας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, την επομένη της επίθεσης στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Πιστεύω ότι αναστρέφουμε αυτήν την τάση, υπάρχει μια πλημμυρίδα μίσους στον κόσμο και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να την απωθήσουμε», συνέχισε ο βρετανός υπουργός, ο οποίος προήδρευσε νωρίτερα σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Ο κόσμος έχει ενωθεί για να νικήσει αυτούς τους ανθρώπους που εξαπέλυσαν αυτήν την επίθεση και για να νικήσει αυτή τη μισητή, αποτυχημένη ιδεολογία», συνέχισε.

Όπως υπενθύμισε ο υπουργός, τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο προέρχονταν από 11 διαφορετικές χώρες, κάτι που δείχνει ότι «μια επίθεση κατά του Λονδίνου είναι μια επίθεση ενάντια σ’ ολόκληρο τον κόσμο».

Ο πρώην δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η συνεργασία μεταξύ της βρετανικής και της αμερικανικής κυβέρνησης και μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας είναι εντατική», περιορίστηκε να σχολιάσει. «Θα συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι όταν αντιμετωπίζουμε μια απειλή και έχουμε πληροφορίες για ανθρώπους που θέλουν να μας βλάψουν, θα τις μοιραζόμαστε», κατέληξε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ