17-05-2021

Ο γιος του Τραμπ αγαπάει επίσης τα Fake News (εικόνες)

Επίθεση εξαπέλυσε, μέσω twitter, ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ, στον δήμαρχο του Λονδίνου Σατίκ Χαν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, ανάρτησε μια περσινή συνέντευξη του Πακιστανού δημάρχου εστιάζοντας στον παραπλανητικό τίτλο του άρθρου, χωρίς καμία αναφορά στην ουσία του κειμένου:

«Θα πρέπει να με κοροϊδεύετε;! Οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι κομμάτι της ζωής σε μια μεγάλη πόλη, είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Χαν, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη όταν σημειώθηκε μία έκρηξη στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων.

Η επίθεση αυτή δεν σχετίστηκε με «τρομοκρατικό χτύπημα» καθώς, όπως είχε αναφέρει και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμοδεν, δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι η έκρηξη έχει σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία.

Ωστόσο ο Σαντίκ Χαν σε συνέντευξή του, τότε στην independent είχε πει πως «οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σε μια μεγάλη πόλη».

Προφανώς ο Χάν, αναφερόταν, όπως αποδεικνύεται – αν διαβάσει κάποιος ολόκληρη τη συνέντευξη – στο γεγονός πως όλες οι μεγάλες πόλεις οφείλουν να είναι προετοιμασμένες και σε θέση να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους περιστατικά, γρήγορα και αποτελεσματικά. Όπως ακριβώς συνέβη κατά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Ο Σαντίκ Χαν, είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου εκλέχτηκε πριν περίπου ένα χρόνο. Γιος Πακιστανού μετανάστη, επικράτησε του συντηρητικού ανταγωνιστή του Ζακ Γκόλντσμιθ.

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, επικρίθηκε αρκετά μετά την άστοχη ανάρτησή του σχετικά με τον Χαν και την τρομοκρατία. Χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγόρησαν πως «μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει», ότι «εκμεταλλεύεται το τραγικό τρομοκρατικό γεγονός για προσωπικό του πολιτικό όφελος» και πως «όλο αυτό το κάνει για να τραβήξει την προσοχή».

Ο Χαν δήλωσε στο CNN ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στο tweet, του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς «έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σημαντικά πράγματα αυτές τις ώρες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ