17-05-2021

Ένας άνδρας από τη Γιούτα μεταξύ των νεκρών της επίθεσης στο Λονδίνο

  • «Ένας σπουδαίος Αμερικανός σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
  • Ο άτυχος άντρας και η σύζυγός του Μελίσα ταξίδεψαν στην Ευρώπη για να εορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας Αμερικανός πολίτης βρίσκεται μεταξύ των τριών νεκρών στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες στο Λονδίνο κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Κερτ Κότσραν σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου. Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους φίλους του» έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από συγγενή του ζευγαριού κι τον εκπρόσωπο τύπου της εκκλησίας των Μορμόνων που ανήκει το ζευγάρι, ότι ο άνδρας από τη Γιούτα των ΗΠΑ σκοτώθηκε και η σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

Ο Κερτ Κότσραν και η σύζυγός του Μελίσα ταξίδεψαν στην Ευρώπη για να εορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους κι επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κουνιάδο του Κλίντον Πέιν.

Η σύζυγος του Κότσραν υπέστη κάταγμα στο πόδι και στα πλευρά ενώ τραυματίστηκε και στο κεφάλι. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, επισήμανε ο Πέιν σε μια ανακοίνωση.

«Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη… ο Κερτ ήταν ένας καλός άνθρωπος κι ένας στοργικός σύζυγος» τόνισε ο ίδιος.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στα στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και το ιατρικό προσωπικό που τους φρόντισαν και ζητάμε να προσευχηθείτε για τη Μελίσα και την οικογένειά μας».

Τα ζευγάρι ανήκε στην εκκλησία των Μορμόνων που εδρεύει στη Γιούτα, την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και οι γονείς της Μελίσας ήταν ιεραπόστολοι στο Λονδίνο, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος τύπου της Εκκλησίας Έρικ Χόκινς σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ