18-05-2021

Συνελήφθη ο οδηγός που επιχείρησε να παρασύρει πεζούς στην Αμβέρσα (εικόνες)

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση στο Λονδίνο, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, η αστυνομία της πόλης της Αμβέρσας, στο βόρειο Βέλγιο, συνέλαβε έναν άνδρα που επιχείρησε να εισέλθει σε πεζόδρομο στο εμπορικό κέντρο της πόλης, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του.

“Στη 11.00 το πρωί τοπική ώρα ένα όχημα εισήλθε στην οδό De Meir έχοντας αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν πανικόβλητοι” προς πάσα κατεύθυνση για να γλυτώσουν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη αργότερα, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αμβέρσας ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο άνδρας είναι Γάλλος και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς αλλά και τα όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Το όχημα έφερε γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Μία πηγή προσκείμενη στις γαλλικές αρχές αναφέρει πως ο άνδρας ενδέχεται να ήταν μεθυσμένος και να προσπαθούσε να ξεφύγει τον έλεγχο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο οδηγός, που φορούσε “στολή παραλλαγής”, συνελήφθη κατά την καταδίωξη που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται πηγές των γαλλικών αρχών ο άνδρας είχε καταγωγή από την Τυνησία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ