20-04-2021

Εκπρόσωπος Μέι: Δεν θα καθυστερήσει η έναρξη του Brexit λόγω της επίθεσης

Εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι τα σχέδια της Βρετανίας να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου δεν θα καθυστερήσουν λόγω της επίθεσης στο κοινοβούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η επίκληση του Άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας είναι πιθανό να καθυστερήσει λόγω της επίθεσης, ο εκπρόσωπος της Μέι είπε: «Αυτό για το οποίο ήταν εξίσου σαφής η πρωθυπουργός ήταν πως το Ουέστμινστερ επιστρέφει σήμερα στη δουλειά, η χώρα θα κάνει το ίδιο και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να καθυστερήσει».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την επίθεση η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον ρουμάνο πρωθυπουργό, Σορίν Γκριντενάου, και πως προγραμματίζονται και άλλα τηλεφωνήματα με ξένους ηγέτες.

Η αστυνομία έχει πει πως πιστεύει ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν τον έχει ακόμη κατονομάσει. Ο εκπρόσωπος της Μέι είπε πως ο σκοπός είναι να κατονομαστεί το ταχύτερο δυνατό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ