11-05-2021

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση στο Λονδίνο (εικόνα – video)

  • Η ανακοίνωση έγινε από το πρακτορείο AMAQ
  • Τέσσερις νεκροί και 40 οι τραυματίες
  • Δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών
  • «Γνωστός στην αστυνομία ο δράστης», λέει ο Τερέζα Μέι
  • Εκπρόσωπος Μέι: Δεν θα καθυστερήσει η έναρξη του Brexit λόγω της επίθεσης

Με ανακοίνωσή του, το Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή, δολοφονική επίθεση στο Λονδίνο, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο δράστης της επίθεσης έξω από βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το AMAQ επικαλούμενο “πηγή ασφαλείας”.

Υπενθυμίζουμε πως η βρετανική αστυνομία έχει προχωρήσει, μετά εφόδους σε έξι διαφορετικά σημεία, σε οκτώ συλλήψεις.

Ο δράστης, ο οποίος είναι νεκρός, έχει βρετανική υπηκοότητα, είναι γνωστός στις αρχές και εκτιμάται ότι έδρασε μόνος του, όπως ανέφερε και η Τερέζα Μέι στην ομιλία της στη Βουλή, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγονται, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, και δύο Έλληνες, είδηση την οποία διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος Μέι: Δεν θα καθυστερήσει η έναρξη του Brexit λόγω της επίθεσης

Εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι τα σχέδια της Βρετανίας να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου δεν θα καθυστερήσουν λόγω της επίθεσης στο κοινοβούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ