17-05-2021

Ρώσος, πρώην βουλευτής, δολοφονήθηκε στο κέντρο του Κιέβου (εικόνες)

Πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Ρώσος Ντένις Βορονένκοφ, που είχε καταφύγει στην Ουκρανία, ενώ καταζητείτο στη Ρωσία για «οικονομικές καταχρήσεις», πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο κέντρο του Κιέβου.

«Πυρά έπεσαν μπροστά στο ξενοδοχείο Premier Palace, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, δύο τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται», δήλωσε ο Αντρέι Γκριστσένκο, διοικητής της αστυνομίας του Κιέβου και διευκρινίζοντας ότι ο δολοφονηθείς ονομάζεται Ντένις Βορονένκοφ.

«Ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας εκ μέρους της Ρωσίας»

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε τη δολοφονία του πρώην βουλευτή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Η άτιμη δολοφονία του Ντένις Βορονένκοφ στο κέντρο του Κιέβου είναι μία ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας εκ μέρους της Ρωσίας, την οποία αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πέτρο Ποροσένκο.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε «παράλογους» τους ισχυρισμούς του ουκρανού προέδρου δια στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νεκρός ο δράστης 

Ο δράστης της δολοφονίας του πρώην υπουργού πέθανε στο νοσοκομείο του Κιέβου, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας Αρτόμ Σβέντσκο, στο Reuters.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό από τον προσωπικό φρουρό του τέως βουλευτή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ