12-04-2021

Η Ελισάβετ ακυρώνει επίσκεψη στη Σκότλαντ Γιάρντ μετά την τρομοκρατική επίθεση

  • Τουλάχιστον 40 είναι οι τραυματίες
  • Τρεις αστυνομικοί σε κρίσιμη κατάσταση

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ακύρωσε μια επίσκεψη που είχε προγραμματίσει στη Σκότλαντ Γιάρντ μετά από τη τρομοκρατική ενέργεια στο Λονδίνο που κόστισε τη ζωή σε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλα 40 άτομα, είπε εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκινγχαμ χθες.

«Εν όψει των σημερινών γεγονότων, αποφασίσθηκε να αναβληθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη της βασίλισσας στη Νέα Σκότλαντ Γιάρντ αύριο» (σήμερα, Πέμπτη), είπε ο εκπρόσωπός της, σύμφωνα με τον ιστότοπο Royal Central χθες, προσθέτοντας ότι «η επίσκεψη θα προγραμματιστεί μια άλλη ημερομηνία».

Σήμερα, η βασίλισσα θα εγκαινίαζε ένα νέο αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο, κοντά στον τόπο των επιθέσεων.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε ότι υπεύθυνος για τις χθεσινές επιθέσεις είναι μόνο ένας δράστης. Τόνισε ότι η τοποθεσία της τρομοκρατικής πράξης δεν ήταν τυχαία και ότι το επίπεδο απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει υψηλό.

Ο ασκών καθήκοντα υποδιευθυντή της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου (Σκότλαντ Γιάρντ) Μάρκ Ρόουλι είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι ο δράστης είναι μεταξύ των πέντε νεκρών, ενώ τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των και τρεις αστυνομικοί, οι δύο από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ