12-04-2021

Γαλλία: Ο δικηγόρος της Φιγιόν διαψεύδει τα περί κατάθεσης πλαστών εγγράφων

Ο δικηγόρος της συζύγου του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν, διέψευσε τις πληροφορίες των ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να έχουν κατατεθεί πλαστά έγγραφα προκειμένου να δικαιολογηθούν η εργασία και οι πληρωμές που καταβλήθηκαν από τον Φιγιόν στη σύζυγό του σε μια υπόθεση που ερευνάται από τη δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος, Πιέρ Κορνού-Ζαντίγ, εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι αρνείται κατηγορηματικά τις πληροφορίες για νέα έγγραφα, τα οποία κατάσχεσαν οι δικαστικοί που διεξάγουν την έρευνα.

Ο Πιέρ Κορνού-Ζαντίγ

«Αφού οι παρελθούσες δραστηριότητες της Πενελόπ Φιγιόν για λογαριασμό του συζύγου της ήταν πραγματικές, όλα τα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτή την εργασία είναι επίσης αναμφισβήτητα αυθεντικά», αναφέρεται στη δήλωση.

Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα για τον Φιγιόν δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η έρευνα διευρύνθηκε, ώστε να περιλάβει υποψίες σύμφωνα με τις οποίες πλαστά έγγραφα παρουσιάστηκαν προκειμένου να δικαιολογήσουν την εργασία που, σύμφωνα με τον Φιγιόν, παρείχε η σύζυγός του έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που της κατέβαλε αντλώντας από κοινοβουλευτικά κονδύλια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ