15-05-2021

Επίσημη επίσκεψη του Σαουδάραβα Υπουργού Εξωτερικών στο Ιράκ

Επίσημη επίσκεψη στη Βαγδάτη πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ.

Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ Αντέλ μπιν Αχμέντ Αλ Τζουμπέιρ θα έχει κύκλο διαβουλεύσεων με υψηλόβαθμους Ιρακινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Χαϊντέρ αλ Αμπαντί, αλλά και του Ιρακινού ΥΠΕΞ, Ιμπραχίμ αλ-Τζααφάρι.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Σαουδάραβα υπουργού των Εξωτερικών στη Βαγδάτη από την αμερικανική στρατιωτική εισβολή το 2003, ενώ στο επίκεντρο των συνομιλιών θα εξεταστούν θέματα που άπτονται της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράκ, αλλά και ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ιρακινού αξιωματούχου, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.

Η επίσκεψη του Σαουδάραβα ΥΠΕΞ, πραγματοποιείται επίσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο σκέλος μεγάλης επιθετικής στρατιωτικής επιχείρησης με την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους, για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης στα βόρεια του Ιράκ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ