09-05-2021

Επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία – Νεκρός ο αρχηγός των Υπηρεσιών Πληροφοριών του στρατού

Δυο επιθέσεις αυτοκτονίας από σύρους αντάρτες έπληξαν σήμερα τις έδρες των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων, εκ των οποίων ένας ανώτερος αξιωματικός, και τον τραυματισμό αρκετών άλλων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνοντας λόγο για εκρήξεις και πυροβολισμούς που ακούγονται στην περιοχή αυτή της Χομς.

«Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας και στην έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού που βρίσκονται σε δύο σημεία του κέντρου», της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Ακόμη δεν είναι σαφές αν οι καμικάζι επέβαιναν σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

«Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας από τρομοκράτες έπληξαν δύο έδρες της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας μέσα στην πόλη της Χομς προκαλώντας μάρτυρες», μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Οι διευθύνσεις των ισχυρών υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών του Στρατού αντίστοιχα βρίσκονται στις συνοικίες Γούτα και Μαχάτα που φρουρούνται με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Ο αρχηγός της διεύθυνσης υπηρεσιών Πληροφοριών του Στρατού στη Χομς, στρατηγός Χασάν Ντααμπούλ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις αυτοκτονίας τρομοκρατών που είχαν στόχο δύο έδρες της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας στη Χομς και διαπράχθηκαν από έξι καμικάζι», δηλώθηκε στη συριακή τηλεόραση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ