07-05-2021

Το Παρίσι απαντάει στον Τραμπ με χιούμορ και στοιχεία για την τουριστική κίνηση

Με χιούμορ και με στοιχεία για την τουριστική κίνηση στη Γαλλία απάντησαν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και η δήμαρχος του Παρισιού στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον “φίλο του τον Τζιμ” που δεν πηγαίνει πια διακοπές στην Πόλη του Φωτός λόγω της εγκληματικότητας και των τρομοκρατικών ενεργειών.

“3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί τουρίστες επισκέφθηκαν τη Γαλλία το 2016, θα είναι πάντα καλοδεχούμενοι” ήταν η απάντηση που έδωσε μέσω του Twitter ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό. Ο υπουργός συνόδευσε την ανάρτησή του με τις ετικέτες #Paris, #Traump, #Nice και #SurvivorTree, την ονομασία δηλαδή που δόθηκε στο μοναδικό δέντρο που σώθηκε όταν κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι της Νέας Υόρκης, την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έγραψε, επίσης στο Twitter, ότι κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 “οι κρατήσεις Αμερικανών τουριστών στο Παρίσι έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με το 2016”. Η ανάρτηση της δημάρχου συνοδευόταν από τη χιουμοριστική ετικέτα #Donald&Jim, τα ονόματα δηλαδή του Αμερικανού προέδρου και του “πολύ, πολύ ισχυρού φίλου του” που όπως ισχυρίστηκε ο Τραμπ φοβάται πλέον να ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ