13-05-2021

Τραμπ: Αποτελεσματικότερος και ισχυρότερος στρατός για την ειρήνη δια της ισχύος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε σήμερα ότι θα δημιουργήσει έναν στρατό «μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο από ποτέ», εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα «να μην τον χρησιμοποιήσει ποτέ».

«Θα ζητήσουμε έναν τεράστιο προϋπολογισμό για τον πολυαγαπημένο μας στρατό. Και θα βελτιώσουμε σημαντικά τον στρατό μας. Όλο τον στρατό μας.

Στην επίθεση και στην άμυνα. Όλο. Μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και ισχυρότερο από ποτέ» είπε μιλώντας στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC), στο Μέριλαντ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως η αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα, η ανάκληση των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών μέτρων στη βιομηχανία και η κατάργηση του λεγόμενου Obamacare, του νόμου για την ασφαλιστική κάλυψη που είχε προωθήσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσουμε ποτέ. Αλλά κανείς δεν θα πρέπει μας προκαλεί, φίλοι μου. Κανείς», πρόσθεσε ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ρυθμικά «ΗΠΑ, ΗΠΑ».

«Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της ισχύος του στρατού στην ιστορία της Αμερικής.

Κανείς δε θα τολμήσει να το αμφισβητήσει, γιατί έχουμε αποδυναμωθεί πάρα, πάρα πολύ από τις αυτόματες δημοσιονομικές περικοπές», εξήγησε.

«Πιστεύουμε στην ειρήνη δια της ισχύος. Και αυτό θα αποκτήσουμε.

Αυτό περιλαμβάνεται στην υπόσχεσή μου να αποκαταστήσω την ασφάλεια για τους Αμερικανούς», συνέχισε.

«Το Παρίσι δεν είναι πια Παρίσι, δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη»

Επίσης, επικαλέστηκε έναν ανώνυμο «φίλο του» που δεν πηγαίνει πλέον στο Παρίσι, για να υπερασπιστεί τη μεταναστευτική πολιτική του, φέρνοντας ως αντιπαράδειγμα τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ευρώπη γενικότερα.

«Η εθνική ασφάλεια ξεκινά από την ασφάλεια στα σύνορα. Οι ξένοι τρομοκράτες δεν θα μπορούν να πλήξουν την Αμερική αν δεν μπορούν να μπουν στη χώρα μας», είπε.

«Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη! Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη!» επισήμανε, υπεραμυνόμενος για άλλη μια φορά των αμφιλεγόμενων δηλώσεων που έχει κάνει για τη Σουηδία, συνδέοντας την αύξηση της εγκληματικότητας με τις μεταναστευτικές ροές.

«Λατρεύω τη Σουηδία αλλά οι άνθρωποι εκεί καταλαβαίνουν ότι έχω δίκιο», συνέχισε.

Στο παρελθόν, ο Τραμπ έχει αναφερθεί πολλές φορές στις επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στη Γαλλία για να δικαιολογήσει τη μεταναστευτική πολιτική του.

Αυτή τη φορά όμως στάθηκε περισσότερο και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι.

«Έχω έναν φίλο, κάποιον πολύ, πολύ σημαντικό. Λατρεύει την Πόλη του Φωτός.

Επί χρόνια, κάθε καλοκαίρι πήγαινε στο Παρίσι μαζί με τη σύζυγό του και την οικογένειά του», αφηγήθηκε.

«Δεν τον είχα δει για πολύ καιρό και του λέω: Τζιμ, πώς πάει το Παρίσι; Δεν πηγαίνω πια. Το Παρίσι δεν είναι πια Παρίσι», φέρεται ότι του απάντησε ο φίλος αυτός.

«Δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία. Σήμερα, ούτε καν το σκέφτεται να πάει», κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος.

Νέα επίθεση στα ΜΜΕ

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στους «προμηθευτές» των «ψευδών ειδήσεων», όπως αποκάλεσε κάποια ΜΜΕ.

Ο Τραμπ προσπάθησε να διευκρινίσει τι εννοούσε με το μήνυμα που είχε αναρτήσει στο Twitter ότι ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ θα πρέπει να θεωρούνται «εχθρός του λαού».

«Είμαι κατά των ανθρώπων εκείνων που επινοούν ιστορίες και επινοούν πηγές.

Δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πηγές εκτός και αν αναφέρουν το όνομα κάποιου.

Ανακοινώστε τα ονόματα (των πηγών). Να μην υπάρχουν πλέον (ανώνυμες) πηγές», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει τα ΜΜΕ αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ