13-05-2021

Ιταλία: Έρευνα στον επικεφαλής της Vivendi για «χειραγώγηση της αγοράς»

O επικεφαλής του γαλλικού ομίλου ΜΜΕ Vivendi, Βενσάν Μπολορέ, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας στην Ιταλία, καθώς βαρύνεται με υποψίες «χειραγώγησης της αγοράς», κατά την εξαγορά τον Δεκέμβριο σχεδόν του 30% του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Το όνομα του Μπολορέ βρίσκεται στον κατάλογο των προσώπων, τα οποία ερευνά η εισαγγελία του Μιλάνου για «χειραγώγηση της αγοράς», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας, Φάμπιο ντε Πασκουάλε, που έχει αναλάβει την έρευνα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Vivendi, Αρνό ντε Πουιφοντέν, βρίσκεται επίσης στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών.

Η Vivendi ανακοίνωσε ότι αυτή η έρευνα είναι «η συνέπεια της αβάσιμης και καταχρηστικής μήνυσης που κατέθεσαν οι Μπερλουσκόνι εναντίον της Vivendi μετά την αύξηση συμμετοχής της στο κεφάλαιο Mediaset».

Ο γαλλικός όμιλος είχε κάνει την 12η Δεκεμβρίου μια εντυπωσιακή είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Mediaset, αποκτώντας το 3% του ιταλικού τηλεοπτικού ομίλου και ανακοινώνοντας αμέσως ότι στόχευε στο 20%, ένας ελιγμός που ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «εχθρικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ