14-05-2021

Ο Ακιντζί θα συνεχίσει τις συνομιλίες «όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά διορθώσει το λάθος της»

Απάντηση στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί δεν, δεν θα επιστρέψει στον διάλογο, πριν από το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία, δίνει ο ίδιος ο Ακιντζί αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από το δημοψήφισμα της Τουρκίας για να επιβραδύνει τη λύση».

Συγκεκριμένα, «ουδείς πρέπει να κρυφτεί πίσω από τις εξελίξεις και το δημοψήφισμα στην Τουρκία για να επιβραδύνει τη λύση», υποστήριξε ο Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας δηλώσεις του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και άλλων Ελληνοκυπρίων πολιτικών.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι θα επιστρέψει στις συνομιλίες «την επόμενη ημέρα της διόρθωσης του λάθους της ελληνοκυπριακής πλευράς», αναφερόμενος στην απόφαση της κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, και προσέθεσε ότι «ο νέος ομόσπονδος συνεταιρισμός στην Κύπρο» χρειάζεται την κατάλληλη κουλτούρα για να επιβιώσει. «Αντί να εστιάσει η ελληνοκυπριακή πλευρά σε αυτή την πραγματικότητα, επαναφέρει στο προσκήνιο την Ένωση, ένα απαράδεκτο γεγονός», είπε ο κ. Ακιντζί.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ζητά, επίσης, από την ελληνοκυπριακή πλευρά να λάβει υπόψη της και να σεβαστεί τη βούληση του «τουρκοκυπριακού λαού» και να αποδεχτεί την αρχή της ισότητας των δυο κοινοτήτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ