23-04-2021

Μέρκελ: Θέλει να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας στην Οpel σε περίπτωση εξαγοράς από την γαλλική PSA

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας της Opel στη χώρα, την ώρα που εκπρόσωποι των εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίζονται ανοιχτοί σε μια συζήτηση για την εξαγορά της από τον γαλλικό όμιλο PSA.

Θα κάνουμε ότι είναι πολιτικά δυνατόν για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τις μονάδες παραγωγής στη Γερμανία” είπε στους δημοσιογράφους η καγκελάριος. Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε τη Τρίτη από την ανακοίνωση ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξαγορά από την PSA των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της αμερικανικής General Motors, της “μητρικής” εταιρείας της Opel. Στη συνέχεια διαμήνυσε ότι σκοπεύει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις σε αυτό το ευαίσθητο θέμα για το Βερολίνο.

Ο υφυπουργός Ματίας Μάχνινγκ, που ανέλαβε να παρακολουθεί την υπόθεση της συγχώνευσης είπε στην εφημερίδα Handelsblatt ότι το Βερολίνο θέλει να συνεργαστεί στενά με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των συνδικάτων ώστε να διατηρηθούν οι μονάδες παραγωγής, οι θέσεις εργασίας και οι συμφωνίες που έχει συνάψει η εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Opel, που επίσης δεν ήταν ενήμεροι για την υπόθεση, ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι “έτοιμοι να προχωρήσουν σε εποικοδομητικές συνομιλίες” στην περίπτωση της πώλησης της εταιρείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ