23-04-2021

ΗΠΑ: Ο στρατηγός Κιθ Κέλογκ ενδέχεται να αναλάβει τα καθήκοντα του συμβούλου του Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι μπορεί να διορίσει στη θέση του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφάλειας (NSA) τον στρατηγό Κιθ Κέλογκ, ο οποίος ανέλαβε προσωρινά αυτά τα καθήκοντα μετά την παραίτηση του Μάικλ Φλιν.
Ωστόσο, ο Τραμπ σημείωσε ότι εξετάζει άλλους τρεις υποψηφίους για τη θέση.

“Ο στρατηγός Κιθ Κέλογκ, που τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, είναι κατάλληλος για τη θέση στην NSA, όπως και άλλοι τρεις” ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter. Η θέση παραμένει κενή από την Δευτέρα, όταν ο Φλιν υπέβαλε την παραίτησή του αφού αποκαλύφθηκαν οι επαφές που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Τραμπ. Ο πρόεδρος πρότεινε τη θέση στον αντιναύαρχο Ρόμπερτ Χόργουορντ που όμως την απέρριψε για προσωπικούς λόγους.

Λίγα λεπτά μετά το προεδρικό μήνυμα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox News ποιοι είναι οι πιθανοί υποψήφιοι. “Συζητάμε με πολλά πρόσωπα. Αλλά υπάρχει επίσης και ο στρατηγός Κέλογκ που είναι ήδη εκεί”, είπε, χαρακτηρίζοντάς τον “εξαιρετικά ταλαντούχο”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ