15-04-2021

Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του ιστότοπου του κινήματός του κατήγγειλε ο Μακρόν

Ο ανεξάρτητος, κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε σήμερα «τις επανειλημμένες κυβερνοεπιθέσεις» εναντίον του ιστότοπου της προεκλογικής του εκστρατείας από χάκερς, πολλές από τις οποίες προέρχονται από την «Ουκρανία».

«Οι εκλογές (…) δεν έχουν νοθευτεί, όμως έχουμε υποστεί επανειλημμένες επιθέσεις, πολλαπλές, από χάκερς στον ιστότοπό μας. Πολλές από αυτές προέρχονται από την Ουκρανία», δήλωσε ο Μακρόν στο Radio Classique, τονίζοντας ότι έχει στείλει «στοιχεία» για τις επιθέσεις αυτές.

«Υπογραμμίζω ότι πολλοί ιστότοποι, το Sputnik ή το Russia Today, όπου υπάρχουν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, η πολιτική κατεύθυνση των οποίων δεν είναι ξεκάθαρη (…) διασπείρουν είτε φήμες, είτε αρκετά δυσφημιστικές δηλώσεις», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο Ρισάρ Φεράν, ο γενικός γραμματέας του «Μπροστά!», του κινήματος που έχει ιδρύσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας, είχε καταγγείλει ότι «εκατοντάδες, ή ακόμη και χιλιάδες επιθέσεις» έχουν γίνει εναντίον των συστημάτων πληροφορικής του κινήματος, της βάσης δεδομένων και του ιστότοπού του.

Παράλληλα ο Φεράν επέκρινε τις «δυσφημιστικές φήμες» που διασπείρουν το Russia Today και το Sputnik.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κινήματος είχε κατηγορήσει ευθέως το Κρεμλίνο: «Το Κρεμλίνο επέλεξε τους υποψηφίους του, τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Μαρίν Λεπέν, για έναν απλό λόγο: δεν επιθυμούν μια ισχυρή Ευρώπη, επιθυμούν μια αδύναμη Ευρώπη (…) και άρα προωθούν αυτούς τους δύο υποψήφιους στα κρατικά μέσα», είχε δηλώσει ο Μπενζαμέν Γκριβό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ