23-04-2021

Νέα στοιχεία για την υπόθεση παραίτησης Φλιν δημοσιεύει η Washington Post

Ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είπε σε πράκτορες του FBI τον προηγούμενο μήνα ότι δεν είχε συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με το ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον και πριν αναλάβει επίσημα την προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Washington Post”.

Η εφημερίδα επικαλείται τόσο πρώην, όσο και εν ενεργεία αμερικανούς αξιωματούχους.

Η συνάντηση του Φλιν με τους αμερικανούς πράκτορες του FBI έγινε στις 24 Ιανουαρίου και είναι ενδεχόμενο να τον φέρει αντιμέτωπο με την απαγγελία κατηγοριών καθώς η αναφορά ψευδών στοιχείων στο FBI αποτελεί κακούργημα, ενώ οποιαδήποτε απόφαση για ενδεχόμενη ποινική δίωξη εναντίον του, ανήκει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει το τηλεφώνημα του Φλιν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκεί Κίσλιακ, μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο οι δύο άντρες συζητούσαν τις κυρώσεις, είχε αναφέρει σε προγενέστερο δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Από την πλευρά του, το FBI δεν αναμένεται να κατηγορήσει τον Φλιν εκτός κι αν υπάρξουν νέα στοιχεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN που επικαλείται στελέχη των αμερικανικών Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ερευνών (FBI).
Ο Φλιν παραιτήθηκε τη Δευτέρα όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πει όλη την αλήθεια για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με το ρώσο πρεσβευτή στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ