16-05-2021

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν τον ιρανικό εναέριο χώρο για τις επιθέσεις κατά τζιχαντιστών

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράν στις επιχειρήσεις που διεξάγουν στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο ναύαρχος Αλί Σαμχανί, ο Ιρανός συντονιστής των πολιτικών και στρατιωτικών ενεργειών με τη Ρωσία και τη Συρία.

Τον Αύγουστο του 2016 τα ρωσικά μαχητικά χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια ιρανική στρατιωτική βάση, στα δυτικά της χώρας, προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση σε θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία. Τα βομβαρδιστικά αυτά “χρησιμοποιούν τον ιρανικό εναέριο χώρο και αυτό συνεχίζεται επειδή έχουμε μια στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία” είπε ο Σαμχανί που είναι και γραμματέας στο Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Αφσαλείας της χώρας του.

“Στις πρόσφατες περιπτώσεις τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν χρειάστηκαν ανεφοδιασμό” στο έδαφος, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Το Ιράν και η Ρωσία συνεργάζονται στενά στη Συρία και στηρίζουν, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Τεχεράνη στέλνει επίσης “στρατιωτικούς συμβούλους” και “εθελοντές” για να πολεμήσουν μαζί με τον συριακό στρατό ενάντια στους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ