14-05-2021

Τραυματίστηκε σε τροχαίο η πρωθυπουργός της Πολωνίας

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπεάτα Μαρία Σίντλο, τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κοντά στην Κρακοβία.

Η Σίντλο τραυματίστηκε ελαφρά όταν ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τη λιμουζίνα στην οποία επέβαινε στο Οσβιέτσιμ, κοντά στην Κρακοβία, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση TVP Info επικαλούμενη έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή η Σίντλο υπέστη μερικούς μώλωπες.

“Η πρωθυπουργός Σίντλο βρίσκεται στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Ευτυχώς δεν της συνέβη κάτι το σοβαρό”, είπε ο εκπρόσωπος Ράφαλ Μπότσενεκ.

Ωστόσο, αν και δεν υπέστη κάποιον σοβαρό τραυματισμό, το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια δεδομένου ότι ο υπουργός Άμυνας Άντονι Μασίρεβιτς και ο πρόεδρος Αντρζέι Ντούντα επίσης ενεπλάκησαν πρόσφατα σε τροχαία, χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

«Αναμένουμε από το Γραφείο Προστασίας της Κυβέρνησης να προβλέπει τέτοιου είδους καταστάσεις» δήλωσε ο Ρόμαν Πόλκο, πρώην επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της Πολωνίας.

«Επρόκειτο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Ανησυχώ πολύ ότι υποβαθμίζεται» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Τζούλια Πιτέρα του κόμματος της αντιπολίτευσης Πολιτική Πλατφόρμα είπε από την πλευρά της στο τηλεοπτικό δίκτυο TVP Info:

«Είναι τρομακτικό να ζούμε σε μια χώρα όπου, σε διάστημα 11 μηνών, ο πρόεδρος, η πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα».

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, δεν υπάρχει καμία ένδειξη οποιασδήποτε επίθεσης.
Η 53χρονη Μπεάτα Σίντλο ταξίδευε με την κυβερνητική αυτοκινητοπομπή τη στιγμή του ατυχήματος. Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP Info, ένα μικρό ιδιωτικής χρήσης Fiat πορευόταν προς την ίδια κατεύθυνση με την λιμουζίνα της και τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν, όταν ο οδηγός του δεύτερου επιχείρησε να στρίψει αριστερά.

Ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός RMF μετέδωσε ότι δύο σωματοφύλακες της πρωθυπουργού τραυματίστηκαν. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση του οδηγού της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ