27-10-2020

Ο Νετανιάχου καλεί τις “υπεύθυνες χώρες” να ταχθούν υπέρ της επιβολής κυρώσεων κατά του Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προέτρεψε σήμερα από το Λονδίνο τις «υπεύθυνες χώρες» να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να ταχθούν υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

«Το Ιράν επιδιώκει να εξοντώσει το Ισραήλ, το λέει ξεκάθαρα. Επιδιώκει να κατακτήσει τη Μέση Ανατολή, απειλεί την Ευρώπη, απειλεί τη Δύση, απειλεί τον πλανήτη και διαπράττει τη μία πρόκληση μετά την άλλη. Για αυτό ακριβώς χαιρετώ την επιμονή του προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Και άλλες χώρες πρέπει να τον ακολουθήσουν, ιδίως οι υπεύθυνες χώρες» επισήμανε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης κατά τη συνάντηση που είχε με την Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι.

«Θέλω να σας μιλήσω α τον τρόπο με τον οποίο εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι επιθέσεις του Ιράν δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση» συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς προειδοποίησε χθες Κυριακή στο Ιράν να μην «δοκιμάζει την αποφασιστικότητα» της Ουάσιγκτον, που μόλις ενέκρινε νέα μέτρα για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.