13-04-2021

Εκτός κινδύνου ο δράστης του Λούβρου

Η υγεία του φερόμενου δράστη της χθεσινής επίθεσης στο Λούβρο “έχει βελτιωθεί” και “δεν απειλείται πλέον η ζωή” του, δήλωσε σήμερα μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος φέρεται ότι είναι ένας 29χρονος Αιγύπτιος, κάτοικος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιτέθηκε χθες Παρασκευή γύρω στις 10:50 (ώρα Ελλάδας) σε τέσσερις στρατιωτικούς στην είσοδο της πολύ τουριστικής γκαλερί του Καρουζέλ του Λούβρου, που προσφέρει πρόσβαση στο πιο πολυσύχναστο μουσείο του κόσμου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει και σύμφωνα με την ίδια πηγή για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να ανακριθεί από τις αρχές.

Η Αίγυπτος καταδίκασε σήμερα την “τρομοκρατική” επίθεση.

“Η κυβέρνηση και ο λαός της Αιγύπτου βρίσκονται στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού της Γαλλίας που αντιμετωπίζουν την τρομοκρατία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος “καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση” και κάνει έκκληση προς “την διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης του επικίνδυνου φαινομένου (της τρομοκρατίας)“, προσθέτει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ