18-04-2021

Μεξικό και Τουρκία θέλουν να υπογράψουν συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Το Μεξικό και η Τουρκία συμφώνησαν χθες Παρασκευή να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις τους για την υπογραφή μιας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών την ώρα που συγκεκριμενοποιούνται οι απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για λήψη μέτρων προστατευτισμού.

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Λουίς Βιντεγκαράι και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκαναν γνωστό πως οι δύο κυβερνήσεις τους είχαν ήδη πολλές συνομιλίες και θα συναντηθούν και πάλι τις επόμενες εβδομάδες.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για να φθάσουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Βιντεγκαράι στους δημοσιογράφους.

«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, το Μεξικό είναι ανοικτό στον κόσμο. Το Μεξικό θέλει να οικοδομήσει και να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς του καθώς και τις επενδύσεις με όλες τις φίλες χώρες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική απόστασή τους», εξήγησε.

Ο Τούρκος ομόλογός του πρότεινε να ενισχυθεί η ομάδα MIKTA, μια πρωτοβουλία πολιτικής και εμπορικής συνεργασίας που δημιουργήθηκε το 2013 και στην οποία συμμετέχουν το Μεξικό, η Ινδονησία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία και η Αυστραλία.

«Μαζί θα κάνουμε περισσότερες προσπάθειες για να καταστήσουμε αυτή την πρωτοβουλία, αυτό το φόρουμ, πιο εύστοχο πολιτικά, πιο αποτελεσματικό και πιο ορατό», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ