17-04-2021

Γαλλία: Ακόμα μια δημοσκόπηση, δείχνει ότι ο Φιγιόν δεν θα περάσει στον β’ γύρο

Ο υποψήφιος των συντηρητικών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν ο οποίος πλήττεται από κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του, δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για την πρόθεση ψήφου επιβεβαίωσε τη μείωση των ποσοστών του 62χρονου πρώην πρωθυπουργού ο οποίος θεωρείτο το φαβορί μέχρι που δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες για τη σύζυγό του στις 25 Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση δίνει στον Φιγιόν μεταξύ 18% και 20% στον πρώτο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, ποσοστό που τον αφήνει πίσω από την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία παίρνει 25% στη δημοσκόπηση, και από τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται στο 21-22%.

Η Λεπέν, η οποία ηγείται του Εθνικού Μετώπου που τάσσεται κατά των μεταναστών και κατά του ευρώ, θα έχανε από τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, με 34% έναντι 66% για τον αντίπαλό της, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση του BVA.

Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο την Λεπέν, η τελευταία θα έχανε με 40% των ψήφων, έναντι 60% για τον Φιγιόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ