18-04-2021

Συρία: 12 ισλαμιστές αντάρτες νεκροί σε βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ

Αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 ισλαμιστές αντάρτες στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας σήμερα Παρασκευή, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αεροσκάφη τα οποία δεν είναι γνωστό σε ποια Πολεμική Αεροπορία ανήκαν έπληξαν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζουντ αλ Άκσα νοτιοανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, κοντά στο χωριό Σάρμιν, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Παραμένει ασαφές εάν οι νεκροί ανήκαν όλοι στη Τζουντ αλ Άκσα θα μπορούσαν ανάμεσα στα θύματα να είναι μέλη της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, μιας συμμαχίας ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η συμμαχία αυτή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο δυτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έπληξε μια από τις θέσεις της κοντά στο Σάρμιν, σκοτώνοντας έξι μαχητές της.

Διάφορες ισλαμιστικές παρατάξεις, ανάμεσά τους και ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία, συνασπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα υπό την ονομασία Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, δηλαδή Επιτροπή για την Απελευθέρωση του Λεβάντε.

Η Επιτροπή αυτή υποστήριξε σε μια ανακοίνωσή της πως σχηματίστηκε για να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στις οργανώσεις των ανταρτών και να ενισχυθεί η αντίσταση στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Μια σειρά επιδρομών του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει στοχοθετήσει δεκάδες ηγετικά στελέχη αλλά και απλά μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων τον τελευταίο μήνα, συμπεριλαμβανομένου του Μετώπου Κατάκτησης της Συρίας (Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ), του πρώην Μετώπου Υποστήριξης των Επαναστατών στη Συρία (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα).

Νωρίτερα, ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 έπληξαν αποθήκες πυρομαχικών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κοντά στην πόλη αλ Μαγιαντίν της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας κινήθηκαν μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν και του Ιράκ πριν εξαπολύσουν τους βομβαρδισμούς τους, οι οποίοι ήταν επιτυχείς και είχαν αποτέλεσμα «όλοι οι στόχοι να καταστραφούν», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Επίσης σήμερα Παρασκευή, η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό επλήγη δύο φορές από όλμους, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ