17-04-2021

Στρατιωτικό πραξικόπημα για να φύγει ο Τραμπ, ζητά πρώην αξιωματούχος στο Υπ. Άμυνας

Η Ρόζα Μπρούξ, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, εμφανώς απογοητευμένη από την εκλογή και διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σύμφωνα με την Washington Times, πως «ένα στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ίσως να είναι η μόνη λύση».

Η Μπρούξ σε μια δημόσια επιστολή της τόνισε πως «Ο Τραμπ από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της διακυβέρνησής του κατέστησε σαφές, πως είναι ο τρελός που όλοι φοβόντουσαν». 

Η πρώην αξιωματούχος όμως δεν σταμάτησε μόνο στους χαρακτηρισμούς και συνέχισε λέγοντας πως «ένα πράγμα, που μέχρι πρόσφατα φάνταζε αδιανόητο είναι ίσως η μόνη λύση (σ.σ. για την απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία): Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, ή τουλάχιστον άρνηση από τους στρατιωτικούς ηγέτες να υπακούσουν ορισμένες εντολές».

Η Μπρουξ διετέλεσε επί 3 χρόνια σύμβουλος του επικεφαλής της πολιτικής του Πενταγώνου, «μπορώ να φανταστώ αληθοφανή σενάρια στα οποία ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικοί μπορούν να φέρουν αντίρρηση στον Πρόεδρο λέγοντάς του, «Όχι, κύριε. Δεν θα το κάνουμε αυτό»!».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ