14-04-2021

Οι Δεξιοί της Γαλλίας ζητούν την απόσυρση Φιγιόν

Ακόμη και το ίδιο το στρατόπεδο του υποψήφιου της δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν, του γυρνάει την πλάτη μετά το τεράστιο σκάνδαλο γύρω από το όνομά του και τον καλεί να αποσυρθεί για να μην βλάψει περαιτέρω το όνομα της Δεξιάς της Γαλλίας.

Με τις εκκλήσεις να αποσυρθεί που προέρχονται από το ίδιο του το στρατόπεδο να αυξάνονται, ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, είναι όλο και πιο πολύ ευάλωτος εξαιτίας του σκανδάλου για ενδεχόμενη πλασματική απασχόληση της συζύγου του.

Δεν ήμουν ποτέ στην πραγματικότητά βοηθός του ή κάτι τέτοιο.” Η φράση αυτή, που είπε η Πενελόπ Φιγιόν σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2007 σε μια βρετανική εφημερίδα και προβλήθηκε χθες βράδυ από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση για τη φύση της εργασίας που προσέφερε η σύζυγος του συντηρητικού υποψηφίου.

Η εκπομπή, την οποία παρακολούθησαν περίπου 5,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, αναμόχλευσε τις ανησυχίες στη δεξιά για το αν θα πρέπει να διατηρήσει αυτόν τον υποψήφιο, ο οποίος έχασε τη θέση του φαβορί των δημοσκοπήσεων για τις προεδρικές εκλογές μετά το “Πενέλοπιγκεϊτ”.

Ο Φρανσουά Φιγιόν “καταχράστηκε το σύστημα και από ηθική άποψη οι Γάλλοι δεν μπορούν να τον δεχθούν. Έχασε την αξιοπιστία του”, δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής Ρενό Μουζελιέ.

Έχουμε μολυνθεί από αυτή την υπόθεση που ανέκοψε την ορμή αυτής της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας”, δήλωσε επίσης η Ρασίντα Ντατί, ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Νικολά Σαρκοζί (2007-2012).

Ο βουλευτής της δεξιάς Ζορζ Φενέκ εκτίμησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών που ανέδειξαν νικητή τον Φρασνουά Φιγιόν είναι πλέον “ξεπερασμένα”.

Ορισμένοι αναφέρονται ήδη στο “plan Β” για την αντικατάστασή του. Μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφορούν είναι εκείνο του αντιπάλου του Φιγιόν στον δεύτερο γύρο των προκριματικών της δεξιάς, του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ, ή ακόμη του Φρανσουά Μπαρουάν, πρώην υπουργού, προέδρου της Ένωσης Δημάρχων της Γαλλίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ