20-10-2020

Συνάντηση για το ελληνικό πρόγραμμα είχαν Παπαδημούλης – Ταγιάνι

 

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, είχε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή του προεδρείου του ΕΚ στη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα, που λαμβάνει χώρα σήμερα, ο κ. Παπαδημούλης ενημέρωσε τον κ. Ταγιάνι για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Του ζήτησε να συμβάλλει, ως Πρόεδρος του ΕΚ, στην ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς περαιτέρω εμπλοκές και καθυστερήσεις και πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των νομικών και συνταγματικών κανόνων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, όπως κατεγράφη στην πρόσφατη κοινή Διακήρυξη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Νότου στη Λισαβόνα.

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης την ανάγκη να συνεχίσει το Ευρωκοινοβούλιο να ασκεί ενεργά και εποικοδομητικά τον ελεγκτικό του ρόλο στην υλοποίηση του Ελληνικού Προγράμματος, μέσω της Ειδικής Ομάδας Εργασίας που έχει συγκροτηθεί (FAWG) και εν όψει της προγραμματισμένης συζήτησης για την Ελλάδα στις 14 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία είχε αποστείλει θεσμικά στον Πρόεδρο του ΕΚ, αναφορικά με τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Ταγιάνι σχετικά με την ΠΓΔΜ και τον Μέγα Αλέξανδρο, σημειώνοντας ως θετική την άμεση επανορθωτική δήλωση στην οποία προέβη.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ευχαρίστησε τον Δημήτρη Παπαδημούλη για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία του Ελληνικού Προγράμματος, επισήμανε ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να συνεχίσει τον θετικό, ελεγκτικό και εποικοδομητικό του ρόλο και είπε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα τους αμέσως προσεχείς μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ο χάρτης της ντροπής - Η Τουρκία χωρίζει το Αιγαίο στα δύο και οικειοποιείται ελληνικά νησιά

Σε ό,τι αφορά δε τις δηλώσεις του για την ΠΓΔΜ, ο κ. Ταγιάνι διαβεβαίωσε και πάλι τον κ. Παπαδημούλη ότι γνωρίζει καλά πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και επίσης πως σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και φυσικά του Ευρωκοινοβουλίου για τη FYROM.

Τέλος, στη συνάντηση συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση του Αντόνιο Ταγιάνι, ο Δημήτρης Παπαδημούλης να διατηρήσει το ίδιο χαρτοφυλάκιο αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο του νεοεκλεγέντος Προεδρείου του ΕΚ.

Συγκεκριμένα, και στη νέα του θητεία ως Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, ο Δημ. Παπαδημούλης θα έχει τις εξής αρμοδιότητες:

· Πρόεδρος στην Ομάδα Εργασίας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα.
· Μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Πολιτική Πληροφόρησης και Επικοινωνίας.
· Μέλος της Επιτροπής Επιλογής για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη.
· Αναπληρωτής του Προέδρου στις σχέσεις του ΕΚ με τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα.
· Αναπληρωτής του Προέδρου στις σχέσεις του ΕΚ με το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Εθνικών Κοινοβουλίων (IPU).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στο «Big Brother»: Το ροζ βίντεο της Δανέζη, ο σάλος και η διακοπή του live streaming

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στο σπίτι του «Big Brother» με ροζ βίντεο παίκτριας που διέρρευσε στο διαδίκτυο.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κοπεγχάγης – Aποδέχτηκε κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης
Μετά το βίντεο της Χριστίνας...

Τέσσερις μέρες με τα ίδια ρούχα και χωρίς να μπορούν να δουν τους γονείς τους οι μαθητές που συνελήφθησαν

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποιείται σήμερα, στην Ευελπίδων μετά την είδηση ότι 14χρονος μαθητής κρατείται στη ΓΑΔΑ από την Πέμπτη (15/10), ημέρα πραγματοποίησης του...

Κανέλλη: Μην ξεχάσετε ποτέ τη σβάστικα στο τζάμι της κουζίνας του Ηλιόπουλου

Στη σβάστικα, σχηματισμένη από κάγκελα, στο παράθυρο της κουζίνας της μητέρας του καταδικασμένου για ένταξη στην εγκληματική οργάνωσης, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, η οποία φαίνεται στο...

Μαθητής κρατείται τέσσερις ημέρες και δικάζεται για κακουργήματα – Κραυγή αγωνίας από το σχολείο του

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι μαθητής Γ' Γυμνασίου σχολείου του Χαλανδρίου κρατείται επί τετραήμερο στη ΓΑΔΑ και ότι τη Δευτέρα (19/10) θα δικαστεί για...

Ελεύθεροι ο 14χρονος και οι υπόλοιποι μαθητές μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή (video)

Ελεύθερος αφέθηκε, τελικά, ο 14χρονος μαθητής από τον Χαλάνδρι, μετά την απολογία του στον ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, που του «φόρτωσαν» κακουργηματική κατηγορία,...

Ακρίτα: Βάλτε όλοι ένα χέρι ν’ αλλάξουμε αυτή την Ελλάδα της ΝΔ

Την ώρα που ένας 14χρονος περνούσε την πόρτα των δικαστηρίων της Ευελπίδων μετά από τέσσερις μέρες κράτησης (συνελήφθη στο μαθητικό συλλαλητήριο) χωρίς να έχει...