23-10-2020

Η Βρετανία ρίχνει πυρά εναντίον του Πούτιν για ψέματα εναντίον της Δύσης

Για διασπορά ψεμάτων κατηγορεί ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας την Ρωσία και το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καταγγέλοντάς τον ότι προσπαθεί να διασπείρει ψέματα, επιτιθέμενος μέσω χάκερς σε σημαντικές υποδομές της Δύσης.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιχειρεί να υπονομεύσει τη Δύση διασπείροντας ψέματα και επιτιθέμενος μέσω χάκερς σε σημαντικές υποδομές, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.

Ο Μάικλ Φάλον είπε χθες το βράδυ ότι ο Πούτιν επιδίδεται σε έναν στρατηγικό ανταγωνισμό με τη Δύση από το 1991 που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δείξει πυγμή για να αποτρέψει τη Ρωσία.

“Βλέπουμε μια χώρα, η οποία χρησιμοποιώντας ως όπλο την παραπληροφόρηση, έχει δημιουργήσει αυτό που σήμερα βλέπουμε, την μετά-αλήθεια εποχή. Η Ρωσία σαφώς θέτει υπο δοκιμασία το ΝΑΤΟ και τη Δύση. Επιδιώκει να διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, αποσταθεροποιώντας χώρες και αποδυναμώνοντας τη Συμμαχία“.

Μέρος της αντίδρασής μας αφορά το ΝΑΤΟ και τη Δύση για να κάνουν περισσότερα ώστε να πατάξουν την ψευδή πραγματικότητα που προωθείται μέσω της σοβιετικού τύπου παραπληροφόρησης. Οτιδήποτε άλλο κάνουμε στο θέμα της αποτροπής και του διαλόγου θα πρέπει να απαντάμε στην Πράβντα του Πούτιν με μία ταχύτερη αλήθεια“.

Η CIA έχει ανακοινώσει ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές για να βοηθήσει στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Αβάσιμοι ισχυρισμοί τα περί προκλήσεων» - Η Άγκυρα αντιδρά στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Ωστόσο, στην ομιλία του που ήταν διανθισμένη με λέξεις στη ρωσική γλώσσα ο Φάλον έκανε έκκληση για συνεργασία με τη Μόσχα και επικαλέστηκε τον ρώσο συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ για να εκφράσει ελπίδα ότι η σχέση Λονδίνου-Μόσχας μπορεί να βελτιωθεί.

Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα αλλάξει τακτική. Η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει ξανά ο εταίρος που η Δύση πάντα επιθυμούσε. Τολμάμε να το ελπίζουμε και για να επικαλεστώ ξανά τον Μπουλγκάκοφ: ‘όλα θα πάνε καλά, ο κόσμος είναι φτιαγμένος έτσι’ “, είπε ο Φάλον.