30-10-2020

Γαλλία: Φιγιόν και Μακρόν θα επικρατούσαν της Λεπέν στον β’ γύρο των εκλογών

Ο πρώην πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Εμανουέλ Μακρόν, θα επικρατούσαν της υποψηφίας του ακροδεξιού κόμματος, Μαρίν Λεπέν στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ινστιτούτο Ifop Fiducial.

Εντούτοις, ο Φιγιόν, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του, εμφανίζεται να χάνει έδαφος.

Από την Τετάρτη, έχασε 1% στο ποσοστό υπέρ του και εμφανίζεται να εξασφαλίζει το ίδιο ποσοστό, 20%, με τον κεντρώο υποψήφιο, Μακρόν, στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, την 23η Απριλίου.

Και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τη Μαρίν Λεπέν που συγκεντρώνει ποσοστό 24% στην καθημερινή δημοσκόπηση του Ifop.

Ο Μακρόν θα επικρατήσει με 63% της Λεπέν (37%), ενώ ο Φιγιόν θα κέρδιζε στο β’ γύρο της 7ης Μαΐου με ποσοστό 59%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων και λαμβάνει υπόψη ότι ο κεντρώος, Φρανσουά Μπαϊρού, θα θέσει τελικά υποψηφιότητα.