23-02-2021

Τα ονόματα όσων δεν μας υποστηρίζουν καταγράφονται, λέει η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

«Οι ΗΠΑ θα δείξουν την ισχύ τους» στους κόλπους της διεθνούς οργάνωσης, διαμήνυσε η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλει, και ταυτόχρονα απείλησε τις χώρες που θα αντιταχθούν στη διπλωματία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Προς εκείνους που δεν μας υποστηρίζουν: σημειώνουμε τα ονόματά σας» επισήμανε η Χέιλει μιλώντας σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The New York Times, εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στα ΜΜΕ κατηγορώντας τα πως βρίσκονται με το μέρος της αντιπολίτευσης και θα πρέπει «να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό».

«Τα μέσα ενημέρωσης εδώ είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης (…) όχι το Δημοκρατικό Κόμμα (…). Δεν κατανοούν αυτή τη χώρα. Δεν κατανοούν για ποιο λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάνον.

«Τα μέσα θα πρέπει να παρεμποδιστούν και να ταπεινωθούν και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και απλώς να ακούσουν για λίγο», τόνισε.

«Τα μεγάλα μέσα δεν απέλυσαν κανέναν που παρακολούθησε την προεκλογική μας εκστρατεία», πρόσθεσε ο Μπάνον που διετέλεσε γενικός διευθυντής της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. «Δείτε τους λογαριασμούς στο Twitter αυτών των ανθρώπων: είναι ξεκάθαροι υποστηρικτές της εκστρατείας της (Χίλαρι) Κλίντον».

«Και γι’ αυτό δεν έχετε εξουσία. Ταπεινωθήκατε», συνέχισε ο Μπάνον απευθυνόμενος στα ΜΜΕ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει το Σάββατο απευθυνόμενος σε πράκτορες της CIA ότι είναι «σε πόλεμο» με τα Μέσα και ότι οι δημοσιογράφοι είναι «μεταξύ των πιο ανέντιμων ανθρώπων στον κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ