08-03-2021

Κοινό μέτωπο κατά του Τραμπ και των προκλήσεων επεδίωξαν Μέρκελ – Ολάντ

“Η κυβέρνηση του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί «πρόβλημα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στον εμπορικό τομέα”.

Αυτό δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από το Βερολίνο μετά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον Ολάντ «υπάρχουν προβλήματα που θέτει η αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με τους κανόνες εμπορίου», ωστόσο οι ευρωπαίοι θα πρέπει να μιλήσουν με τον Τραμπ, αφού επελέγη από τους αμερικανούς για πρόεδρος.

Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι «για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που απειλεί την Ευρώπη δεν προέρχεται μόνο από το εξωτερικό. Έρχεται επίσης και από το εσωτερικό και είναι η άνοδος των εξτρεμιστών που χρησιμοποιούν εξωτερικούς παράγοντες για να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή».

«Διαπιστώνουμε ότι το παγκόσμιο πλαίσιο στο οποίο τοποθετούμαστε μεταβάλλεται κατά ριζικό τρόπο και με ταχύτητα και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα νέα προβλήματα», είπε από την πλευρά της η Αγκελα Μέρκελ.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις τις οποίες εμείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο μέσω της συνεργασίας.Χρειαζόμαστε μία ξεκάθαρη, κοινή προσήλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ό,τι έχουμε επιτύχει και στις αξίες των φιλελεύθερων, δημοκρατιών μας», συμπλήρωσε.

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας συναντήθηκαν στο Βερολίνο στο πλαίσιο προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την επόμενη εβδομάδα στη Μάλτα με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει το Brexit.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ