17-02-2021

Σαντεπί: Η Γαλλία εργάζεται για να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις

Την ανάγκη «να βγει η Ελλάδα γρήγορα από το μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων», προκειμένου «να υλοποιηθούν οι ευνοϊκές προβλέψεις για την ελληνική οικονομία» εντός του 2017, υπογράμμισε ο γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, τονίζοντας ότι «η Γαλλία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Σαντεπί μιλώντας στα ελληνικά είπε: «Είναι απαραίτητο οι θυσίες των ελλήνων φίλων μας να καρποφορήσουν. Οι ευνοϊκές προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2017 πρέπει να υλοποιηθούν. Το θέμα αφορά τις επιχειρήσεις, τους δημιουργούς, όσους καινοτομούν, τους μισθωτούς. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να βγούμε σύντομα από το σημερινό μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων και αυτό είναι δυνατόν, εφ’ όσον πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες έχουν αντιμετωπιστεί. Η Γαλλία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά εκλογικά πλούσια, με εκλογές στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία και ευχήθηκε «η ΕΕ να βρει νέα πνοή» και να είναι μια χρονιά «οικονομικής απογείωσης».

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον λαϊκισμό, λέγοντας ότι «υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ